2009 m. liepos 7 d., antradienis

Chacarera

Kartą buvau vienoje Miuncheno milongoje. Ten, po greitai prabėgusių valandų iki ir po vidurnakčio, nuskambėjo "Cumparsita" - paskutinis tango, po kurio visi suprato, kad milonga baigėsi ir laikas eiti namo. Šokėjai ėmė ruoštis namo: kas dairytis rankinių, kas...

Visą straipsnį skaitykite Tango Balse: Chacarera

4 komentarai (-ų):

halina rašė...

Vakar grįžome iš atostogų Ukrainoje, buvome vienoje Kijevo milongų, ten irgi buvo šokama Chacarera, tik ne po milongos, o jos metu iki pabaigos likus kokiai valandai, panašiai kaip Vilniuje per milongą DJ įterpia kelias Salsos melodijas.

mika rašė...

O, kaip įdomu! O kaip "su tango" Ukrainoje? Kaip žmonės šoka? Ar patiko chacarera?

halina rašė...

Chacarera patiko labai, žingsniukai paprasti, o džiaugsmo suteikia labai daug, tai matėsi iš šokančiųjų veidų, žmonės atrodė labai atsipalaidavę ir linksmi.
Dėl laiko stokos mes buvome tik vienoje milongoje, kuri vyko po atviru dangumi miesto parke, labai norėjome apsilankyti ir milongoje „uždaroje erdvėje“, manyčiau tada ir pasakojimas būtų išsamesnis ir labiau objektyvus, bendrai galiu pasakyti, kad:
milongos Kijeve vyksta 3 kartus per savaitę: trečiadienį, šeštadienį ir sekmadienį;
per milongą grojo klasiką (kiek mačiau tvarkaraštyje nuevo skirta atskira milonga);
tandoje dažniausiai 4 kuriniai; šoka uždaroje pozicijoje; dauguma porų daug dėmesio skiria figūroms, bendrai paėmus galima įžiūrėti bendruomenės šokimo stilių (jeigu galima taip pasakyti), matyt tai priklauso nuo mokytojų. Dauguma šokančiųjų yra iki 30 metų, nežinau ar taip yra iš tikrųjų, ar mes taip užtaikėm, ar žmonės taip jaunai atrodo :))).
Ir dar drįsčiau teigti, kad Kijeve ko gero Rubenas dar nesilankė :))).
O aš nekantriai laukiu ketvirtadienio... ir penktadienio, visgi visur gerai, o namie -geriausia :))))

mika rašė...

Nu koks puikus reportažas! O ketvirtadieniai yra nerealiai gerai, aš jų laukiu netgi labiau nei milongos :) Bet Tu ir pati žinai, kodėl, he he he :)